Inloggen Account aanmaken

Over burnout.mirro.nl

Over burnout.mirro.nl

Een burnout voorkomen door klachten te leren herkennen en aan te pakken. Dat is het doel van deze website. Je kunt hier testen of je last hebt van werkstress of een beginnende burnout. In de zelfhulpmodule krijg je tips en oefeningen om stress het hoofd te bieden. De module doorloop je zelfstandig, zonder begeleiding van een zorgprofessional, op het moment dat het jou het beste uitkomt.

Inhoud ontwikkeld door experts

De inhoud van deze site is ontwikkeld door experts op dit thema, met betrokkenheid van ervaringsdeskundigen. Bij het ontwikkelen van de inhoud van de module is gebruik gemaakt van de inzichten uit de positieve psychologie, cognitieve gedragstherapie en mindfulness. Onderwerpen die in de module aan de orde komen zijn:

  • Stress en ik: iedereen reageert anders op stressvolle situaties. Bepalend in welke mate iemand stress ervaart is de bron van spanning. Spanningsbronnen kunnen bijvoorbeeld zijn het werk zelf, collega’s, de organisatie, veranderingen, werkomgeving of je carrière.
  • Werkomgeving: je omgeving heeft invloed op wat je denkt en hoe jij je voelt. De sfeer op je werk, de vaste gewoonten en regels, je collega’s en leidinggevende kunnen een rol spelen bij het wel of niet ervaren van werkstress. Dat geldt ook voor de inrichting van je werkplek en de planning van je werkzaamheden.
  • Werk, stress en leefstijl: door je leefstijl onder de loep te nemen, kun je je gevoeligheid voor stress eerder herkennen. Een gebalanceerde leefstijl maakt je weerbaarder tegen werkstress.
  • Acceptatie: piekeren brengt je in een spiraal van negatieve gedachten. Herken gepieker en laat het los. Door je te focussen op aspecten die je wel kunt beïnvloeden en door andere zaken die je niet kunt beïnvloeden te accepteren voorkom je werkstress.

Stress en ik

Iedereen reageert anders op stressvolle...

Stress en ik

Acceptatie

Door je te focussen op aspecten die je wel kunt...

Acceptatie

Werkomgeving

Je omgeving heeft invloed op wat je denkt, hoe...

Werkomgeving